Vital mentor program

Mi hívta életre?

A táplálkozás és az energiaszint növelésével kapcsolatos munkám során számos élethelyzettel találkoztam. Különböző célokkal és motivációkkal, melyekre nem minden esetben lehet megoldás a coaching szemléletű támogatás.

Vital mentor program

Korunk egyik meghatározó problémája a táplálkozásunkkal összefüggésben, kétség kívül az egyre nagyobb számban jelentkező ételintoleranciák és különböző hormonális állapotok. Szándékosan nem használom a „betegség” szót, hiszen meg vagyok győződve, hogy életmódunk megváltoztatásával újra visszakormányozhatjuk eltévedt hajónkat a helyes irányba. Jelen pillanatban tehát csak egy rossz állapotról van szó, ami természetesen egy nagyon kétségbeejtő és frusztráló légkört tud teremteni számunkra és környezetünk számára.

Ebben a helyzetben sokszor nincs idő a kísérletezésre, ahogy a saját próbálkozásaink értelmezésére és az eredmények kivárására sem. Gyors és garantáltan működő megoldásokra van szükség az itt és mostban. Ezt az igényt felismerve alkottam meg a Vital mentor programot.

Mentorálás


A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.

kínai közmondás

A mentor az a személyes kísérő, aki egy megoldásra váró élethelyzetben tapasztalatai, képzettsége, személyiségjegyei alapján képes bizalmas légkört teremtve a segítséget kérőt céljai elérésében segíteni. Mentorként olyan lelkileg ép, egészséges emberek számára tudok segítséget nyújtani, akik átmeneti életviteli, életvezetési problémával küzdenek, melyben a közvetlen kapcsolati kör kevéssé tud segíteni, ugyanakkor bármilyen gyógyszeres kezelés szükségtelen és indokolatlan.

Vital mentor

Egyszerre csak egy

Fontos kiemelni, hogy egy időben csak egyetlen személyt mentorálok. Még abban az esetben is ha lehetőségeim többet is megengednének. Teszem ezt éppen azért, hogy figyelmemet és energiámat 100 százalékosan a mentoráltra tudjam összpontosítani. Hogy tudja és érezze bármikor, bármilyen helyzetben elérhető vagyok és számíthat rám.

Miben más egy egyszerű tanácsadástól? 

Coachként nem vagyok híve a direkt tanácsadásnak, bármennyire is elterjedt a táplálkozással és életmóddal kapcsolatos problémákra megoldásként összeállítani egy diétát és étrendet. Megmondani mit hogyan kell csinálni, mit szabad és mit nem szabad. Aztán útjára engedni az ügyfelet. Tessék nálad van a szent grál, hajrá!

A változás sosem egy gyors folyamat, nem megy varázsütésre. Kudarcaink pedig nagyon gyorsan felemészthetik lelkesedésünket és azt vesszük észre, hogy ugyanott tartunk ahol elindultunk. A mentorálás segít abban, hogy támogató visszajelzésekkel végig a kijelölt úton maradjunk. Hogy mi az, ami nem működik, mi az, amire nincs szükségünk a változáshoz. Ezáltal egy lépéssel közelebb kerülünk a saját megoldásunkhoz, a saját sikerünkhöz.

Meddig tart a folyamat?

A program hossza egyénenként változó lehet, de alapvetően két hónapos periódussal kell számolni. Fontos megjegyezni, hogy nem vagyok orvos és nem kínálok ilyen irányultságú megoldásokat. Egyszerű módszerekkel ismertetlek meg, melynek segítségével új energiákat tudsz mozgósítani magadban. A folyamat során átvesszük azokat a területeket és szabályokat, melyekre fókuszálva óriási változásokat tudunk a elérni problémáktól függetlenül.

Ezekre az alapvető változásra adott reakciókból indulunk ki. Átbeszéljük közösen a tapasztalatokat és most már tisztábban látva, a képzeletbeli iránytűnk segítségével irányba állítjuk a vitorlánkat. Folytatjuk a munkát és mint a tapasztalt tengerész a legjobb szeleket kihasználva kormányozzuk a hajónkat az úticélunk felé.

Kinek ajánlom a Vital mentor programot?

  • Ha különböző érzékenységgel vagy allergiával kell szembenézned
  • Ha személyesen vagy családodban jelentkezett a gluténérzékenység
  • Ha gyors megoldást kell találnunk a kialakult helyzetre
  • Ha fontos neked a biztonság és a támogató jelenlét
  • Ha fontos neked az elérhetőség a nap 24 órájában
  • Ha nyitott és hajlandó vagy a változásra
  • Ha felelősséget vállalsz a tetteidért és az életedért
  • Ha őszintén elmondod a gondolataid és bizalmat szavazol nekem
  • Ha átgondolod a hallottakat és nyitott vagy a visszajelzéseimre

Szeretnéd megismerni a Vital mentor programot?

Jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük