Az érem másik oldala

Spartan verseny önkéntes szemmel

Hajnali 5 óra, odakint csak néhány fok. Hiába a tegnapi napsütés, reggelre ebből semmi nem maradt. Több rétegben felvettem az összes ruhám, de ha nem mozogtam fáztam. Legfőképpen talán a lábam. A gyülekezési pontig még fejlámpával közlekedtünk, de hamar feljött a nap és izgatottan vártuk az eligazítást. Előző nap már megkaptuk a részletes beosztást melyik akadálynál fogunk szolgálatot teljesíteni és azt is tudtuk kivel. Így a csapatunk hamar összeállt, amikor találkoztak a tekinteteink a várakozó önkéntesek gyűrűjében.

Számomra a volunteer szerep teljesen ismeretlen volt. Versenyzőként többször is rajthoz álltam Spartan versenyeken. 2018 ban Szlovákiában a valcsai sípálya területén megrendezett Ultra távot is sikerült teljesítem kicsivel több mint 10 órás idővel, amire büszke vagyok. Azonban arról csak sejtéseim voltak milyen feladatai vannak egy önkéntesnek.

Egy akadály, több ezer ember

Nagykanizsa önkéntes akadály

spartan önkéntes

A nagykanizsai hétvégén olyan élményekkel lettem gazdagabb amit versenyzőként sosem fogok megtapasztalni.

Láthattam a teljes mezőnyt végigmenni a Monkey Baron, találkozhattam az ismerősökkel verseny közben. Láthattam azokat a ragyogó arcokat akiknek először sikerült az akadály. Biztattam, szurkoltam és erőt adtam. Sőt a felnőtt verseny után visszafelé tartva a központba még a gyerek futam résztvevőit is támogathattuk , sőt beálltunk két futamra segíteni egy önkéntes társunknak. Itt nem számít honnan jöttél, mit csináltál. Családtag vagy, feltétel nélkül!


Mindenhol közvetlen mosolygós arcok, akikkel rögtön megtalálod a közös hangot. Ha pedig egy kis futásról van szó az sem akadály. A pénteki pakolós nap után újdonsült cimboránkkal Bécivel engedtünk a nagykanizsai tó hívogató szavának és már húztuk is a futócipőt. Könnyed laza tempóban a lenyugvó nap fényében beszélgettünk tervekről, versenyekről, kihívásokról.

Nagykanizsa spartan önkéntes nap

A szervezők igyekeztek minden önkéntes kérését figyelembe venni, melyet korábban egy közös excel fájlban mindenki bejegyzett. Így sikerült Krisztián kollégámmal együtt megélnünk ezt a csodálatos hétvégét. Külön öröm volt számomra, hogy az ebédnél volt lehetőségem nekem is asztalhoz ülni. Gluténérzékenyként mindig nagy kihívás egy idegen helyre menni, ezért mindig készülök B tervvel. Szerencsére nem volt rá szükség, mert az ételek mentesek voltak, pedig nem is jeleztem a különleges kívánságomat előre.

Nagykanizsa spartan önkéntesek

Monkay Bar Team

A Monkay Bar csapata, anya lánya, kollégák és a doktor úr, akitől egy remek gyakorlatot tanulhattam a rotátor köpeny erősítésére. A testünknek ez a része kulcsszerepet játszik a függeszkedő akadályok sérülésmentes teljesítésében. Erre a tudásra már hamarabb szert kellett volna tennem, mert a jobb vállam még most sem az igazi.
Szóval így emlékszem vissza erre a sivatagi időjárással megspékelt Spartan hétvégére. Hajnalban fagypont közelében, délután tűző napsütés. Új helyzetek, tapasztalatok, emberek. Megismertem néhány új társasjátékot. Egyik este ez is belefért még a napba.
És, hogy hány önkéntes kell egy igazán emlékezetes Spartan Race lebonyolításához?Minimum ennyi! 🙂

Nagykanizsa önkéntes csapatkép

Ha tetszett a cikk kérlek látogass el a facebook oldalamra és nyomj egy lájkot. Így nem maradsz le a legújabb kalandokról. https://www.facebook.com/belifesome/

Út egy minőségi élethez

Olvastad már?

Megjelent a legújabb kiskönyvem!

Hasznos gondolatokkal és útmutatással egy minőségi élethez.

Kattints a képre és vidd el ingyen most!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük