Készítsük el együtt a tápláló reggelid vagy vacsorád

Innováció, önfejlesztés és élmények együtt a táplálkozásban

Munkám során sokszor tapasztalom, hogy a táplálkozási és életmód tanácsok nagyon nehezen épülnek be a mindennapi rutinba. A kezdeti lendület és lelkesedés után azon kapjuk magunkat, hogy szépen lassan visszatértünk azokhoz a berögzült szokásokhoz, amit az évek alatt megszoktunk, ami kényelmes és ami ismerős.

Gyakran előfordul az is, hogy a tanácsokat nem teljesen úgy fogadják meg a kliensek, ahogy azt átbeszéltük. Például egy étel elkészítése során kihagynak egy vagy két látszólag kevésbe fontos összetevőt. Vagy a sürgősnek tűnő teendők égető érzése miatt visszaszállnak a mókuskerékbe, a prioritások újra a korábbi időszakot mintázzák és az egészségük ismét háttérbe szorul.

Készítsük el együtt a tápláló reggelid

Itt fontos megjegyezni, hogy minden számít! A legapróbb részletek, az időzítés, a módszerek, a mennyiségek, az alapanyagok. Ezért keltettem életre azt a lehetőséget, hogy ne csak beszéljünk az egészséges ételekről, hanem készítsük el közösen valós helyen és valós időben. Így megóvhatjuk magunkat a kezdeti kudarcoktól, próbálkozásoktól. Biztosak lehetünk abban, hogy nem maradnak ki fontos lépések az ételek elkészítése során. Illetve a felmerülő kérdéseket menet közben át tudjuk beszélni.

Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem.

Konfuciusz

Kihasználva ezt a lehetőséget a finomhangolásokat is el tudjuk végezni, hiszen napi aktivitásunknak, anyagcsere típusunknak megfelelően változtathatunk az arányokon és a hozzávalókon. Megnyugtatok mindenkit, az egészséges ételek igenis lehetnek finomak. Számos alternatíva és hozzávaló létezik, amivel a hagyományos konyha ízvilágát reprodukálni tudjuk. Szeretném továbbá eloszlatni azt a tévhitet is miszerint az egészséges életmód túl drága. A táplálkozási alapismeretek és a tapasztalatok hiánya, az ami igazán sokba kerül.

Készítsük el együtt a tápláló vacsorád

Ha úgy érzed ez a lehetőség neked szól, akkor kérj időpontot és vágjunk bele. Az alapanyagokról és eszközökről én gondoskodom, de ha a saját konyhádban szeretnéd elkészíteni a kedvenc ételed reform változatát az is megoldható.

Egy tökéletesen összeállított reggeli meghatározza az egész napunkat, hangulatunkat, hormonális folyamatainkat és energiaszintünket. Egy jól elkészített vacsora megadja a szükséges tápanyagokat szervezetünknek anélkül, hogy álmatlanul forgolódnánk éjszaka.

Ha tetszett a cikk kérlek látogass el a facebook oldalamra és nyomj egy lájkot.

https://www.facebook.com/belifesome/

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük