Edzés tervezés

A sikerhez vezető út egyik fontos lépése

Pályafutásomat a Diósgyőri Atlétikai klubban kezdtem el, ami meghatározó szakasza volt gyerekkoromnak. Városi, megyei és országos bajnokságokon is szép eredményeket sikerült elérnem sprinterként és gátfutóként. Majd a középiskolát követően egyénileg folytattam a munkát és érdeklődésemet a hosszabb távok felé fordítottam. A kihívások motiváltak, a határaim feszegetése óriási erőket mozgósított bennem.

Folyamatosan építettem a történetemet, kilométerről-kilométerre növeltem a távokat és a teljesítményemet. Rengeteget tanultam és tapasztaltam a sporttáplálkozásról, teljesítményfokozásról, edzésmódszerekről és rengeteget tanultam önmagamról. 2022-re eljutottam arra a szintre, ami a terep és ultrafutásban a legmagasabb tudományos fokozatnak felelne meg ha létezni ilyen.

Mérföldkövek az Ultrafutásban:

2019 – Vérkör – 76 km 1601m szintemelkedés – 9h 4min

2019 – Vadlán Ultra – 108km 2980m szintemelkedés – 12h 25min

2020 – A Kör – 152km 7100m szintemelkedés – 25h 50min

2021 – Bakony kör – 113km 2700m szintemelkedés – 18h 47min

2022 – Ultra Trail Hungary – 112km 4300m szintemelkedés – 14h 41min

2022 – Julian Alps Ultra – 108 km 4500m szintemelkedés – 18h 08min

2023 – Vércse – 105 km 3154m szintemelkedés – 17h 17min

edzés tervezés

A lényegre térve, hogyan tudlak támogatni a kitűzött céljaid elérésében?

Előzetes konzultáció során pár szóban átbeszéljük a céljaidat és elképzeléseidet. Majd egyeztetünk időpontot egy hosszabb beszélgetésre, ahol személyesen vagy online találkozó keretein belül mesélsz magadról, az eddigi sikereidről.

Miben szeretnél fejlődni, milyen versenyre szeretnél felkészülni, milyen célokat tűztél ki magad elé? Átnézzük eddig mit tettél meg azért, hogy elérd ezeket a célokat. Mennyi időt és energiát tudsz szánni a felkészülésre, tanulásra?

Megnézzük honnan kell elindulnunk és hova kell eljutnunk, ennek milyen realitása van?

Ezen információk alapján tudok személyre szabott edzéstervet készíteni. A fejlődés és előrehaladást egy alkalmazás segítségével folyamatosan tudom monitorozni. Így a leadott teljesítmény és eredmények alapján ha szükséges ragálunk és változtatunk az edzésterven a jobb fejlődés érdekében.

Jól látható tehát, hogy ez folyamatos kapcsolat a sportoló és az edző között, amely során hetente röviden egyeztetünk szóban vagy írásban is. Hogyan élted meg az elmúlt időszakot, mi okozott nehézséget, mi ment könnyen, milyen volt a regenerálódás?

Ha tetszett a cikk kérlek látogass el a facebook oldalamra és nyomj egy lájkot.

https://www.facebook.com/belifesome

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük